Forside Links

Stor Honecker dag

Våben Gradstegn
Annonce

Historie:

 Team-East .

 

Klubben blev dannet på en fynsk arbejdsplads i efteråret 1999. en flok kollegaer opfandt et gangsterspil med nogle meget fantasifulde regler og klubben kom som følge deraf til at hedde ”Capones”. Allerede i foråret 2000 var spillet blevet for omfattende og tidskrævende og klubben savnede en form for holdspil. Vi skævede til andre softgun klubber som alle var meget dyrt udrustet. Vort mål var at holde udgifterne til udstyr nede så alle kunne være med. Vi fik et godt tilbud på en komplet østtysk kampuniform for 200 kr. og der var rigeligt af dem. da vi jo gerne ville optræde ens ligesom andre klubber faldt valget altså på den. Ja det var jo også lige det at ingen andre klubber havde valgt at være fjenden fra øst. Nu manglede vi bare en god solid softgun og hvad passede bedre end AK 47, som er en godt gennemprøvet el skyder. Ja nu fremstod klubben pludselig som østtyske soldater, og de kunne jo ikke rende rundt og hedde ”Capones”. Derfor to klubben navneforandring til ”Team-East”. Tiden er gået og siden sommeren 2000 har klubben udviklet sig hastigt og har nu 10 meget aktive medlemmer med en gennemsnitsalder på 30 år. Medlemmerne mødes til klubaften en gang om måneden og er som regel ude og spille hardball hver anden måned. Vi har også udviklet et nærmest satirisk og humoristisk rollespil over den tyske hær som kører sideløbende med hardball spillet. Klubben råder også over et originalt 25 m2 østtysk kommando telt til overnatning ved stævner, samt et meget spændende klublokale med effekter fra den kolde krig. Ja vi tror faktisk nok at vi er landets mest gennemførte softgunklub. Vi slutter historien med at understrege at ingen af klubbens medlemmer i den virkelige verden sympatiserer med det østtyske diktatur. Det er kun en leg for store drenge.

Formanden

 

Annonce fra Fyens Stiftstidende d.11-05-2008

 

 

Fjenden fra øst har slået lejr

Skilte advarer om, at der sker noget usædvanligt på Brydegård. Team East har slået lejr og lever sig ind i rollen som østtyske soldater, når de ikke spiller mod alle hardball-klubber. 
Annonce

AF Heidi Juel

 

Medlemmerne af hardball-klubben Team East lever sig ind i rollen som østtyske soldater.

BRYDEGÅRD: Fuglene fløjter lystigt, insekterne svirrer og morgensolen gryr. Alt ånder fred og idyl på Brydegård.

Men hvad er nu det? Skilte, hvor der står "You are leaving the American sector" afslører, at der er noget i gære på gården i dag.

I skyggen af nogle høje træer der slået to store, grønne telte op, en jeep holder parkeret ved siden af, og mænd i østtyske soldateruniformer går rundt med skydevåben. Det ligner umiskendeligt en militærlejr.
Men der er ingen fare på færde. Det er bare medlemmerne af den lokale hardball-klub Team East, der er på pinsetræf.
I hardball går det ud på at nedkæmpe fjenden med softguns, men for Team East er det ikke nok at være i den militære rolle, når der spilles på banen.

Alle har øgenavne

Hardballspillerne i Team East går også op i at udfylde rollerne, når der ikke skydes efter modstanderen, fortæller formand for klubben, Peter Freisleben, der tager sig en kop kaffe i det telt, der udgør lejrens messe.
- Det er en helt særlig klub, fordi vi har rollespil uden for banen. De andre klubber vil meget gerne kæmpe mod os, for alle vil slå østtyskerne, siger formanden, der i sin østtyske rolle er oberst under navnet Sigfried Sauerkraut.
Jonny Grønfeldt kommer ind i messen og slår sig ned ved siden af obersten ved det eneste bord, der er dækket med dug og porcelænskopper.
Det kan han tillade sig, fordi han er oberst-løjtnant og adlyder navnet Kurtz von Klein. Alle andre har roller og øgenavne, fortæller han.
- Vi har både en kok, stabssekretær og læge. Og vi har vores egen domstol. Her kan man dømmes til at give en omgang i baren, hvis man bliver lidt for vestlig, forklarer han.
- Ja, rollespillet er meget satirisk, siger obersten.
- Folk, der tror, vi hylder det tidligere DDR, tager fejl. Vi gør det, fordi det er sjovt.

Og det var da også tilfældigt, at klubben endte med at være østtyske soldater under navnet Team East.
Det var nogle kolleger, der stiftede klubben i 1999, og de blev enige om at gøre det i gangsterstil.
- Dengang hed vi Capones. Vi havde en idé om at have våbnene i violinkasser og sådan, men det udstyr blev for dyrt. Vi fandt ud af, at de østtyske uniformer var meget billigere, og så valgte vi dem i stedet for, forklarer Jonny Grønfeldt.
Sådan blev det til en hardball-klub, der kører efter østeuropæiske principper.

- Vi prøver hele tiden at overgå hinandens idéer, men det bliver sværere og sværere at gennemføre dem. I bestyrelsen synes vi, det er på tide, at vi stiger i graderne til generaler.
- Men uniformerne er sjældne og meget dyre, så det må nok vente lidt, fortæller formanden/obersten og rejser sig for at gøre klar til kamp.

Lejren ved Brydegård bliver kun sat op én gang om året, og i løbet af de to lejrdage bliver andre klubber inviteret til at komme og spille. I dag skal kampen stå mod et hold fra Odense.

Men selv om der bliver kælet for detaljerne uden for banen, er meget af det glemt, når først geværerne er ladt, og ansigterne er gemt bag beskyttelsesmasker.

For så gælder det bare om at vinde, fortæller Jonny Grønfeldt, mens han tager kampudrustning på.
- Når kampen først går i gang, er det bare med ikke at blive ramt. Adrenalinen pumper, men det gælder om at holde roen og samarbejde med sit hold, siger han.
Team East er klar til kamp og stik imod militaristiske former byder de fjenden velkommen i lejren, inden alle spillerne går mod banen i samlet flok.

 

Faktaboks

 

Team east

Klubben har eksisteret siden 1999 og er én af de ældste i Danmark.
De 11 (mandlige) medlemmer er 30 - 45 år.
Team East holder til på Brydegård lidt syd for Ebberup.
Polterabend kan arrangeres.
Hardball er en sport, der spilles som en form for militær simulation. To hold udgør hver sin hær og skal nedkæmpe fjenden med softguns, der skyder med plastickugler.

 

 

AF Heidi Juel